Ljuvlig tapet..



Idag har jag och tjejerna varit på årets rea hos Sandbergs tyg & tapet där vi fick släpa med oss hem 8 st rullar! Det är tapeten på bilden som jag tog med kameran, visst är den underbar?! Den ska vi ha i köket och matsalen... ja men det får vi vänta ett tag till för när vi är klara med vardagsrummet får vi vila ett tag tycker jag iallafall! ;)

Det går framåt med vardagsrummet, ikväll har vi städat bort all slipdamm och förberett oss inför målningen och tapetseringen! Ska bli underbart när allting är klart.. har nog allt blivit lite trött på röran hemma! :)

Ha en underbar helg!

Bordets makeover!



Ser ni vad vi har gjort ikväll? :) Ja vi har grundmålat bordet! Känns riktigt bra och VI tycker så mycket om ljust och vitt. Johny har ännu en gång till förvånat mig med att verkligen visa att han gillar "mycket" vitt! Vi tycker det är så fint med vitt med fina detaljer till som massa ljuslyktor osv. Jag har några fina lyktor liggande och dessa ska jag ta fram när rummet är klart, gissa om jag längtar!

Nu som är kvar att göra i rummet: Lite slipning, därefter blir det målning och tapetsering! Och så elen som ska också fixas till. Bordet ska jag måla ett par gånger till. Jag har länge funderat om vi inte skulle måla bordet också.. och jag är riktigt nöjd. Detta kommer att ljusna upp rummet. Jag har känt att rummet varit ganska dystert med mörka möbler och har heller aldrig trivts bra med det. Det är ju inte bara sälja och köpa nytt! Våra skinnsoffor köpte vi för snart 4 år sen och det är faktiskt ett av det bästa möbel-köp vi gjort. :)

Nu ska jag förbereda för morgondagen då flickorna ska till förskolan och jag ska till jobbet! Ska bli härligt att få träffa barnen igen! :)


Dagens vardagsrum & matsal


Dåliga bildkvalitet pga slipdammet :)



Ja så här ser det ut i vårt hem nu.... stök och möbler på möbler! Vi fick proppa in stora soffan och resten av möblerna bakom tvn som ni ser. Vi fick ta fram lilla soffan att använda i vår tillfälliga matsal kombinerat tv rum! :)

Det röda tyget blåste då pga Johny öppnade fönstren och vi har lakanet för att skydda mot slipdammet som annars lätt hamnar överallt.

Vi har blivit tvungna att riva ena vägg/hörn för vi upptäckte att det kom kylan därifrån. Det visade sig att det mössen har varit där och busat till med isoleringen osv. =) Så nu är det tätat igen och nya gipsskivor!

Ja nu längtar jag att få vardagsrummet bli klart!! Imorgon blir det slipning av rummet igen, därefter hoppas jag på tapetsering och målning! :)

Myror i brallan...


Före och jag har aldrig riktigt gillat stilen... men det ska bli bättre!


Nu ser det ut så här, gult på väggarna efter ha tagit bort det gamla tapeterna. Imorgon får vi flytta på alla möbler inför slipningen av väggarna :)

Som ni ser, så ville Johny riva bort dessa fula tapeter från väggarna, när vi ändå höll på med "staketet" som vi skulle ha tapetserat tidigt i veckan. Har man myror i brallan, då är det bara köra på! :) Det ska bli otroligt skönt att få slippa dessa fula buckliga tapeter! När vi flyttade in så målade jag och syrran dessa väggarna, efter det hade tapeterna börjat "lossna" så det har blivit fult och rätt irriterande att vi pratat om det länge. Så det ska bli skönt att få fina väggar till slut!

Igår kväll rev Johny bort allt, otroligt lätt och snabbt! Jätte skönt!
Ikväll spacklade han.. ja jag kan säga att jag har blivit väldigt trött och orkelös nu sista dagarna. Jag vill så mycket men orkar hela enkelt inte just nu. Detta är inte likt mig och något irriterande men snart så! Det har varit otroligt mycket på det sista tiden med jobb och annat.

När Johny höll på med spacklingen, så upptäckte han att ena väggen mot utsidan är väldigt kallt. Så att han vill riva väggen och "göra" ny så man säga.... vilket jag inte känner för det just nu fast jag förstår hans tanke till detta. Tror allt vi får riva och "isolera" bättre. Ja ibland blir en renovering mer än vad man räknar med! Men som tur har vi grejer för det mesta hemma så det är bara köra på! :)

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig.. blir jobb för mig imorgon och hela lördag!

Min fina sängbord


Här står äntligen min finfina sängbord i sovrummet. Visst är den vacker!

Jag köpte den faktiskt på loppis för 50 spänn! Fast det var små skador på den, som en fläck på sängbordet. Det såg ut som att man har ställt något varmt på den och så var det något hårboll som tuggat lite på ena benet. Men det fixade jag till lite med slipning och målning! Fast jag kan erkänna att den är vacker som brun, men eftersom det inte var snyggt med denna fläck så fick det bli vitfärg!


Så här såg den ut innan med slipdamm.


Nu står den perfekt i sovrummet med två mysiga ljus och så självklart en lampa. Slutligen ett måste, är ju denna fula tjocka bellman (en hjälpmedel för oss hsk/döva) men den kan ni strunta i att titta på. ;)

Nu kanske ni undrar om inte Johny ska ha en... men han har redan något kan man säga. Rummet som tidigare var ett kök och då fanns det en inbyggd skåp som vi gjorde om till "inbyggd" sängbord till Johny. Blev jätte bra!
Nu blev ni väl också nyfiken på sovrummet? ;) Rummet är nästan klar... förutom listerna är fortfarande inte ditsatta, men det tänker jag faktiskt göra snart!! Måste verkligen ta i det, det börjar faktiskt bli något irriterat! ;)


Närbilder och jag har låtit bli att måla inuti. Vill behålla lite av det gamla! :)

Ja jag måste få säga att jag är så förtjust i min nya fina sängbord! :)

Lilla granen



Den här granen står på våran grannes tomt. Visst är den ganska stor? ;) Har för mig att den är ca 63 år gammal och dessutom har två stycken långa toppar. Om ni ser huset på bilden som ligger på andra sidan av vägen mittemot granen. Tänk då hur stor granen är... Huset som är annars ett ganska stort hus!


Här skymtar lite av Johny som mekade med bilen på parkeringen. Staketet som är på 160/120 cm hög. När vi köpte huset, tittade jag och häpnade över granen ofta. Att en gran kan vara så lång! Men idag har man vant sig och tänkt inte lika ofta på den förrän nu hittar vi en hel del barr på marken. Nu är det ju inte lika roligt fast vi var medvetna om detta vid husköpet... :) Vi har en bra kontakt med denna annars supertrevliga gulliga grann-tanten! Hon hade i somras nämnt att några hade kommit och tittat på granen. Men det verkar vara väldigt dyrt för att hugga ner den... och än står den fortfarande kvar där idag. Blir intressant se hur länge till granen kommer att stå där! :)

RSS 2.0