Väggarna i vardagsrummet..

Hej! Hoppas allt är väl. Jag tänker inte beklaga att jag inte skrivit ofta här nu på sistone. Det får komma när jag känner för det. Som nu tänker jag berätta lite att vi påbörjat med en liten renovering, som att sätta upp väggarna som man går ner för Gillestugan/tvättrummet och källaren. De har irriterat mig otroligt mycket, jag är som sagt verkligen inte förtjust i den grinden/gallren eller hur man nu kallar dem för.

Varför vi har dröjt med det, är nog bara för vi har gått och funderat hur vi ville göra åt detta. Vi valde att sätta upp väggarna och isoleras eftersom det är ganska kallt i källaren så det kommer kylan därifrån så det vore bra om värmen blir något bättre nu. Angående värmen har vi det riktigt kanon bra och det är lätt att få upp värmen i huset och då stannar värmen kvar i några dagar! Tänker nu på hur det var när vi bodde i det förra huset... fy. Ja det är riktigt skönt att bo här och slippa frysa.

här kommer bilder från start och vi började igår kväll. Idag har jag fortsatt med den andra väggen som vi ska fortsätta med ikväll. Det blir nog spackling redan ikväll! :)


Så här såg det ut... mitt i vardagsrummet som består av ett "stort" rum fast med denna trappgången mitten av rummet. Kanske inte det smartaste lösning.


Håller nu även på att leta efter en snygg tv bänk... men huvva vad svårt det är och bestämma sig! ;)


Sett inifrån "sällskapsrummet" till tvrummet... Nu kommer det bli två stycken vardagsrum så man säga! :)


Borttagning... vi ska sätta dit isolering senare när vi ska igenbomma på insidan vid trappan.


Spånskivorna framme!


Gipsskivorna... Här ska vi spackla och slipas och till slut tapetsera med tapeter från Sandberg! :) Det blir dock nästan ensidig färg... man ska nog helst inte ha massa mönster precis bakom en tv... :)


Det här har jag gjort nu på förmiddan! Ska fortsätta med maken ikväll och vi ska även bygga upp och sätta dit en dörr så barngrinden ska bort!

Nej nu börjar klockan bli mycket.... dags att hämta mina älskade små på förskolan! :)
Jag kommer att uppdatera fortsättnings bilder från vardagsrummet när vi blivit klara!
/ Jessica

Trappräcket


Ikväll gjorde vi denna trapp räcke.... fast jag vill helst kapa bort den som "sticker" ut.. fast gubben ville ha den så. Tror jag får ta fram sågen imon ändå efter lite mera övertalning;)


Det känns bra att ha gjort denna räcke så min far kanske kan få sig ner lättare... vi funderar kanske göra en till på den andra sidan, men det får vi fundera ett tag till!

Det fula lampan ska vi byta ut småningom, kanske mera modernare som passar in.. :) och dörren ska få en till omgång med färg och jag tror faktiskt vi får ta lite mörkare grå färg.

Och här kommer bilderna på staketet med grinden!! :)


Så här blev det... visst blev det bra? :)

Det är så skönt att vi gjorde iordning större parkeringsplats för nu har vi plats för 4 bilar! Då räknar jag inte ca 3 platser in till gården... vi kan öppna "staketet" in till gården. Alltså det är en "stor grind" med en liten "grind" som vi använder mest.


Med Agnes i farten! :)


Tänk att det har sett ut så här innan som nu är anläggt av fina stora singelstenar! Det är såå skönt att slippa dessa hopplösa Ormbunkar! :)

Det känns skönt att ha staketet klart, nu behöver vi inte oroa oss för att barnen ska komma till vägen! Nu när lilltösen Wilda är mera rörligare och försvinner på en sekund! ;) Vi har inte riktigt bestämt oss hur vi ska göra.. men vi ska iallafall ha staket runt hela trädgården. Men med vad? Stålnät staket eller ska vi satsa på ordentligare staket? Ja det får vi se, och vi har några månader på oss att bestämma för vi lär göra det till våren 2011.

Nu kallar sängen! :)

Trappan och grovéntren

Nu tänkte jag att det är dags att skriva en inlägg om trappan fast den blev klart för ett tag sen!

Staketet är även klart i måndags och tänkt publicera bilder på den men det gick inte för bildstorleken var för stort. Vet inte riktigt hur jag ska göra än.

Här kommer några bilder från förr och nu.


Så här såg trappan ut med laminat golv på varje steg.


Det var en sjujäkla jobb på att ta bort limmet som var svettigt att ta bort. Vi använde värmepistol för att ta bort dem, på varje trappsteg var det så mycket tjockt lim som vi blev tvungna att ta bort för målningen.


På god väg... Slipningen påbörjat på vissa steg!


Så här ser det ut idag. Kan säga att det finns lite kvar att göra, som att sätta listerna. Men ni som haft o göra med listerna vet nog att det är inte det roligaste att ha med och göra precis! ;-)

Angående Sandbergs häst tapet blev jag direkt väldigt förtjust när jag såg dem på rea, för 149 kr styck! Men samtidigt ska man kanske inte ha dessa tapet varsomhelst i huset, för då finns risken att man tröttnar på dem fort. Därför ansåg jag att hästtapeten skulle passa bra i groventrén där vi är bara några minuter om dagen, då vi stort sett bara passerar förbi. Men varje gång blir jag glad av att se dem! Hästarna är så fina djur! Flickorna är så klart jätte förtjusta när de ser tapeten, då de beundrar och pratar om dem.


Så här blev trappan... Vi ska nog ta en till omgång med att måla den. Ja när vi känner för det! ;-)


Väggen har vi satt upp med paneler, visst blev det bra?? Den fortsätter ända upp till taket och går på 4,35 cm ungefär. Långa bräder! Men det var ett kul jobb! :-)

Var rädd om dig! / Jessica


RSS 2.0