Tegelvägg i sovrummet


Efter en fundering bestämde jag mig att göra det Johny velat, att ta fram tegelväggen. Jag trodde inte att det var så lätt.. men ack fel jag hade fast det var ganska kämpigt att ta bort. Men det gick och jag blev klar på en timma idag!

Jag är annars väldigt förtjust i tegelvägg, tycker de är så charmiga.. då menar jag äkta sådan. Absolut inte såna fula fusk tegel tapet. Vi kommer nog ta fram tegelväggen i köket en dag också!


Fick öppna alla fönster, och se vilken härlig utsikt vi kommer få när vi inviger sovrummet! :)


Nästan klar....


Klart! Eller inte... städningen får jag ta an i ikväll efter jag lagt flickorna!


Visst blev det fint! Får dock tvättas och göra den finare!

Imorgon ska jag nog ta an och riva bort skåpet! Renoveringen har stannat av lite nu några dagar eftersom flickorna varit sjuka och vi har klyvt en hel del ved som tar sin tid. Inte är vi klara men lär bli det till helgen!

/ Jessica

Lite nytt i matsalen



Matgruppen. det roliga med matsalen tycker jag är dessa skåp mot köket. Man kan öppna dem och ta fram tallrikar, glas osv. Fast vi använder dem väldigt sällan... Det nya som vi satt upp nyligen är dessa skyltarna "Fånga dagen" vi fått av goa Pia. Jag har funderat och funderat vart vi skulle sätta upp dem, jag ville helst sätta upp dem på en "mörkare" vägg. Men vi har nämligen nästan bara vitt överallt på väggarna.. men det blev ju rätt bra där det hänger nu. Det är härligt varje gång man sätter sig vid bordet och ser denna..



Fick dessa fina ljusstakar av maken som jag är glad över.. och så denna vackra blombuketten fick jag även av maken! Visst är de fina.


Närmare bild på skyltarna.


Här ser man lite nytt också, korgen med tidningar i har jag fått i födelsedagspresent för ett tag sen av vår fina vän Helen. Den snygga klockan köptes nämligen på Gekås för ynka 35 kr tror jag det var...

Var rädd om dig!

Ny familjemedlem



I dagarna har vi fått hämta hem en ny underbar familjemedlem, en renrasig  Helig Birma katt. Hon är en fullträff kan man säga! Hon är.. busig, gosig, väldigt tam och tålig.. tycker om att vara med oss! Ja väldigt obeskrivligt underbar!! Jag är förälskad i denna lilla underbara godingen! 

Men nu kallar sängen och imorgon väntas arbetsintervjun mig! :-) Jag kommer förhoppningsvis hinna blogga igen i veckan! Man har knappt tid nu förtiden och dessutom har flickorna blivit sjuka igen i feber. När ska det bli nog? Har ju blivit sjuka ungefär varannan vecka i flera månader nu.

Ha en underbar vecka!


Taket och jag som trodde jag kände min man.. :)



Vi kommer småningnom byta taket på huset... och det tak vi har nu är väldigt gammal och är inte så snyggt längre heller.

Men jag/vi har funderat.. vad för färg ska vi ta till taket. Det vi kan välja är i svart, mörkgrå eller ljusgrå. Vi har även tänkt måla fasaden från svart till grå istället. För det känns för "hårt" med det svarta... Grå färgen gör ju det hela mera mjukare... Det svåraste är nog själva hitta rätta nyansen av färgen.

Som rubriken lyder, så kan jag säga att jag har blivit förvånad och inser nu att min älskade make har verkligen det där med inredningen. Wow, jag har blivit några gånger riktigt snopet när han kommit och föreslagit några jätte bra idéer! Det trodde jag verkligen inte om honom, fastän vi har varit ihop många år.. men tji fick jag! Men det är ju så kul! Nu ska jag iallafall allt lyssna mer på honom, ibland kan jag känna mig ganska dum som inte kommit på dessa ideérna han kommer med. Haha..

En av dem som han kom på, är att vi kan ändra bräderna på fasaden till liggande istället för stående. Titta nu på bilderna här, så ser ni hur våra svarta bräderna på fasaden står.. Men Johny ville ändra och ta bort dem och göra om till liggande istället.

Om man tittar på vissa hus, så har de liggande bräder på deras hus, och det är riktigt snyggt! Det känns mera stilrent med liggande bräder tycker jag. Jag hoppas ni förstår vad jag menar med detta.

Det andra är själva parkeringen... det har varit en liten problem när någon kommer och hälsar på. Då kanske  Johny måste iväg och då får man be gästen flytta på sin bil, vilket blir inte särskilt roligt. Jag hade inställt att göra om vår trädgård och ha den som parkering framför vår gäst hall men det vägrade ju Johny naturligtvis. Och jag försökte hitta en bra lösning men det super bra idé kom Johny självklart på med. Jag blev åter igen snopet och undrade varför jag all sindar inte tänkt på det!! Hihi.. Som ni ser bilden nedan, gräsmattan där ska vi ta bort och ha som parkering istället. Det blir troligen två st "fickparkering". Jag hoppas detta sker snart.. då Johny får gräva och så får vi köpa stenar och lägga stenarna där så det blir snyggt. Vi får också ta bort dessa lilla häck mot vägen så det blir smidigt och lätt att köra in.



Nej nu måste vi iväg och bada! :-)

Helgens jobb


I fredags fick Johny köpa en ny motorsåg och gräsklippare som han längtat efter länge!


Så mycket björk-virke hade vi fått hem..


Klart efter ca 6-8 timmars jobb! Vilken effekt sågen hade, härligt!

Det har varit mycket nu, magsjukan har även kommit en sväng igen men nu har det förhoppningsvis lugnat sig. Idag har jag tänkt fortsätta med sovrummet.. och jag har också väntat på bra väder så man kan ut och måla bräderna. Men vädret har ju inte varit det bästa precis.

Skriver nog igen ikväll! Ha en bra dag! :-)

Heltäckningsmattan borta!


Tjoho! Nu är den äckliga mattan äntligen borta!

Jag gjorde det vid lunch och jag kan lova att jag blev lagom svettig, mattan satt nästan ordentligt fast. Och dessutom var den så gammal så att den nästan ruttnade när jag tog tag i den. Och så miljoner spikar! Nu har jag flera skärsår lite överallt. Usch, men vad härligt att den är borta fastän den står "fint" i balkongen! Men jag hoppas att någon annan kan ta i det senare. Vem behöver jag nog inte säga... Hihi. Man ser även tydligt vart det gamla köket stått tidigare! Det är ju lite kul med att behålla lite av det gamla.. vi ska ju som sagt slipa och måla golvet.. Sängen ska stå mot där köket varit så "köksgolvet" kommer inte synas mycket.

Men jag tycker allt att jag varit duktig... ;-)

Husets fulaste rum

Håll i er nu. Innan vi köpte huset, gick vi på visning av huset och gick en runda runt huset. Alla rum var ok, man kunde målas rummen till vitt "än så länge", men denna rum.. var helt kontrasten med de andra rum! Blå på väggarna men det värsta var själva heltäckningsmattan... och dessutom var den också BLÅ! Jag fick bita ihop och tänkte ändå att denna rummet skulle vi renovera så snart vi kunde! Vi renoverade som sagt våra två hallar först och samtidigt gjorde vi iordning sovrum som Agnes kunde trivas i än så länge, eller så blir hon kvar i detta sovrum. Det får vi se med tiden. Jag tycker det är viktigt att barnen ska trivas och ha ett fint rum. Wilda sover med oss i vår nuvarande vita sovrum än så länge. När vi är klart med det blåa rummet, som ska bli vårt blivande sovrum. Därefter börjar vi med vår gamla sovrum och gör den till ett flickrum! Ska rita ihop en planlösning någon dag hur övervåningen ser ut. Den har en ganska rätt unik planlösning!

Idag när lilltösen sov gott vid middan, då började jag riva tapet i sovrummet. Men det var det svåraste tapetrivning hittils! De sitter ju som smäck.. återstår se hur det kommer bli. Men allt ska bort iallafall. Jag blev dock nyfiken hur det såg ut under heltäckningsmattan, och som vi hoppades på så var det trägolv under! Underbart! Dock måste vi slipa och målas... Jag vill måla golvet till vitt i alla sovrummen, så det blir ljust och som ger en härlig lugn känsla. Vi kommer småningnom riva golven i flickornas sovrum också och slipas alla tre sovrum samtidigt.

Innan ni får se bilderna, vill jag säga att rummet var en gång ett kök därav orsaken till märkliga luckor och ting. Här kommer bilder på huset "snyggaste" rum...!


♥ Blått, blått, blått! ♥


Snygg heltäckningsmatta... Urk...


På vissa ställen såg det ut så här, otroligt fult på väggarna!


Tapetrivning...


Fint trägolv som gömt sig i alla år!


Här ser man luckorna.. Jag funderar att ta bort dem och göra om den till en snygg hylla med böcker eller liknande. Tips mottages gärna!


Tapet till rummet, som är i randig av pärlemor som ser ut ungefär guld/silver ränder. Ett väldigt fint tapet tycker jag! Jag har även planerat att ha en vägg med bräder som sängen står mot. Men jag har dock inte diskuterat med min käre make om, men det blir nog inte problem! Hihi.

Imorgon ska hela heltäckningsmattan bort!
Fortsättning följer... ;-)

Myshallen

Nu var det ett tag sen jag skrev här, mycket har tagit sin tid och så har sjukdomar härjat här i vår lilla familj, speciellt mot vår lilla tös. Det andra har jag inte velat lägga ut bilder på hallen förrän vi haft kalas här så gästerna får se vår nya hall så man fick se reaktionen! Nu är kalaset äntligen avklarat och det blev lyckat! Vår lilla Wilda är över ett år gammal nu. Tänk vad tiden går obegripligt fort när man får barn. Det hade jag verkligen inte förstått innan vi fick barn. Men vad mycket flickorna gett oss, lycka och kärlek!! Listan kan göras lång. Man bör nog få barn för att förstå denna härliga känslan. Nog om det, nu ska ni få se vad vi gjort sen dess med hallen! Jag kom på ett bra ord på gästhallen, som egentligen är ett mysrum kombinerat med hall för gäster. Så det fick heta Myshallen istället!

För det första måste jag få säga, hallen är inte riktigt klart än... listerna är inte på plats än och målning av dörren. men har tänkt göra det i veckan! När jag skulle börja tapetsera, tänkte jag, "Åh nej vad har jag gjort nu"-tankar... om själva tapeten som är i ljusblå/turkos färg med silver i. Jag blev dock väldigt tveksam men körde på ändå och ju mer tapeterna kom på plats tänkte jag.. vad mycket "färg"!!! Jag kan säga att jag är rätt kräsen när det gäller inredning eller tapeter. Men jag tvingade mig att fortsätta tapetsera, och sen började jag inreda... och då först började jag bli förtjust! Det blev ju rätt bra med vita möbler och prydnader på plats! Dock är jag inte klart med inredningen heller. Några hyllor ska sättas upp och fixa till blommorna osv. Sy klart dynan som nu än så länge har jag lagt tyget över.. :)

Men här kommer bilderna! :-)


Söta hyllorna med söta prydnadsaker.

Visst blev golvet riktigt snyggt!!


På väggen ovanför bänken ska jag sätta upp en lång hylla, som vi kan ha lådor eller liknande. Funderar ha krokar under den så vi kan hänga något sött.


Kommer ni ihåg denna? Rätt svar är att den blev en bänk med förvaring.


Bänk a la Mrs Ahlinder!
Visst är jag kanonduktig?!! Haha.. men den har varit en kul bygge och resultatet blev bra som jag tänkt! Här kommer jag framöver mysa i soffan med flera kuddar och läsa tidningar eller kolla laptopen! Eller bara dricka ett glas vitt? :)



Klädhängaren som vi är bra nöjda med, köpte jag på Serholt Outlet för ynka 149 kr med 2 galgar på köpet!


Från köket... här ser man dörren ut. Dörren ska målas vitt i veckan!


Här ser man mot köket... drömmer om att få byta all golv till svart där också, men det får bli när vi ska renovera om köket. ;-)

En härlig skylt som man ser när man kommer in!

Ha en härlig söndag för det ska vi ha nu tills gubben ska åka iväg igen till Norge, och denna gången jobbar han med övertid och kommer hem om ca 2 veckor.

Kommentera nu era fegisar! ;-)

RSS 2.0