Flickornas lekrum

Här kommer några bilder på flickornas lekrum, som jag länge tänkt publicera här på bloggen men har man småbarn räcker tiden inte alltid till tyvärr! Men här kommer de! När vi fick huset, var lekrummet samt matsalen/köket det första rummen vi fick måla. Eftersom de var i fula hemska färger som rosa och snorgrönt! Lekrummet var det snorgrönt och det blev en väldigt skillnad när vi målat till vitt. Rummet blev genast ljusare och är numera en av mina favorit rum med härliga dova färger!

Före bild: Mäklarens bild. Lekrummet var nog innan en "kontor" rum. Här ser ni även in till matsalen med dessa snygga rosa väggarna. ;-)

Här kommer bilderna på lekrummet som ser ut idag! :-)


Stortösen precis nyvaken och gosar på sin lilla soffa. (Soffan hade jag köpt på loppis, och den var i hemsk orange färg som maken gjort om till nött & vitt!)


Jag kan lugnt säga att jag helst framöver vill undvika att köpa möbler från Ikea, fast de är bra och "billiga".. men det är ju så tråkigt när så många andra har det när "alla" köper möbler från Ikea. Nu letar vi helst bara möbler från loppis eller liknande. De gamla möbler är så charmiga och har så mycket personligt i sig. Å andra sidan är det ju ibland bra att köpa saker från Ikea, såna "små" saker, som gardinstång med fler.


Utsikt från matsalen. Fatboy Big mamas saccosäck är en väldigt populär och skön att ligga/sitta på.
(Obs. Titta inte på denna cd/radion som står i fönstret, den ska flyttas och gömmas bakom hyllan när elen är ordnat!)


Agnes låda, som är en väldigt praktiskt och bra förvaring för hennes små barbiesaker. Hon är väldigt duktig som håller undan små saker från sin lillasyster som annars vill "smaka" på dem. Och lådan är lite "svår" att öppna så den måste öppna med båda händer vilket är svårt för lillasyster. ;-)


Wilda gosar varje gång hon ser sittpuffen! Vi har två såna som vi ibland tar fram så vi kan sitta och mysa å leka.


Dockskåpet är kul att leka med för både flickorna! :-)


Dessa smarriga bakelser/kakor & tårta har flickornas faster gjort till dem. Finns mycket mer, som olika glass m.m.


Lekrummet är även en favorit rum för katten Tyko. Solen skiner även in där så det är ganska varmt och gott i rummet.

Ja, det var nog med bilder från lekrummet! Men jag har köpt tapeter till lekrummet som vi ska ta an en dag! Det är väldigt söta tapter, som jag längtar att få sätta upp! Men det dröjer nog ett tag till :-)

Agnes "lånar" Wildas sovrum tills vidare..


Närmare bild på tapeten.

Nu sitter jag och njuter av morgonkaffet medan flickorna leker i lekrummet. Jag sitter i köket och har koll på mina små huliganerna. Man kan också säga att det är första gången de leker bra på ett bra tag. Flickorna har varit så sjuka, speciellt den lilla. Än är de inte riktigt friska men på bättringsvägen förhoppningsvis.

Vi har inte kunnat lagt mycket tid på renoveringen när flickorna varit sjuka. Men jag hann göra klart Wildas sovrum, men nu tillfälligt "lånar" Agnes rummet tills vi fått iordning hennes rum.

Som ni ser valde vi stjärnorna till Wildas rum, MEN vi ska ta denna superfina tapeten från Pip Intrade till Agnes sovrum. Så det blev "båda" till slut. Jag tyckte att stjärnorna passade Wilda bättre eftersom hon är en tuff busig tjej medan Agnes är riktig tjejig. Därför ska hon få en prinsessa rum, som hon själv sagt och ville prompt ha tapeten från Pip Intrade.

Vad vi har gjort med Wildas rum, vi fick göra ordning väggarna för tapetsering. Målat taket och golvet. Men det blev inte riktigt bra med golvet, eftersom vi inte hade slipat golvet innan vilket man egentligen borde ha gjort. Men en dag kommer vi ta och slipa alla rum på övervåningen samtidigt, vi får se när det sker!

Jag tapetserade med två olika "märken" av tapeter. Jag måste bara få säga att Sandberg tapeter har otroligt bra kvalite! Det var så lätt och tjockt att tapetsera med däremot med Borås Tapeter (stjärnorna), var väldigt tunn och svårare att tapetsera med. Jag är glad att vi har en hög med tapeter från Sandberg hemma! Sandberg är ju annars ganska dyra att köpa (runt 600-800 kr/rulle vanligtvis) men dessa vi har hemma har jag köpt på rea, 99/149 kr rullen.

Så här såg det ut innan, med denna moln tapeten.



Visst är det en förändring från moln till stjärnor!? :)

Trots det fattas det en hel del till rummet så det är inte klart än. Gardiner ska sättas upp och så elen är heller inte klart i rummet. Jag kommer sätta upp lite saker på väggarna. Köpa lite blommor till rummet osv.

Nu ska vi ut i det härliga vädret! Ha en underbar dag!

RSS 2.0