Hallen & gästhallen


Övervåningen: Dammigt efter slipningen! Det gråa är numera bort och fint trä finns under som vi dock får slipa småningnom.

Här ser ni dörrarna som går mot badrummet och sovrummen.



Numera är golvet klart rivna och trappan färdigt slipad och halva av tapetsering-rivningen är genomförd.

Medan gubben var och slipade trappan fick ju jag myrorna i brallan!! Jag började med att riva tapeten i gästhallen och det var lätt! Så att stora tjejen hoppade på tåget och rev väggarna vilket hon tyckte det var så kul! Det är ju för sig inte varje dag man får riva väggarna! :-)
Vad ljust det blev när man tagit bort det blåa!


Min snygge Johny tar bort så att vi kan få elen fixad och flytta dem till annan vägg.



Gubben håller på än och river och vi ska ta bort dörren. Det ska bli en hel vägg där, dörren går in till lekrummet och där finns det redan en dörr till så det räcker. Det ger större utrymme om vi sätter upp vägg där, så att vi kan hänga våra jackor på väggen. Vi har nämligen planer på att bygga egna klädhängare, vad får ni se sen!

Man kan säga att jag och gubben delar ett rum var och ibland byter vi rum! :-) Vad kul det är med renovering och jag har fått tusen myror i brallan så jag är på för det mesta.



Efter ett tag fundering över hur vi skulle lösa problemet med alla verktyg och var vi skulle hänga upp våra jackor med diverse. Då kom jag på att det fanns en hylla som står tomt i källaren så jag hämtade den! Se vad bra det blev med ordning o reda med all verktyg och mössor osv i lådorna!

Matsalen före

Mäklarens bilder

Tänk att matsalen har sett ut så här och i väldigt rosa! ;-) Det första jag gjorde var att måla dessa väggarna och det snorgröna i lekrummet. Vi målade allt vitt, det är bara för vi ville ha ljust och avvakta med att tapetsera när vi bott här ett tag och vet hur vi vill göra med huset. Det vore dumt om vi tapetserade och därefter riva och renovera.

Mäklarens bilder

Köket som numera är i vitt och en dag kommer vi riva och renovera köket. Vi har en tanke att vi river väggen mellan köket och matsalen, så det blir mera öppet. Placera köket avlång som fortsätter in till matsalen. Som en enda lång bänk, så klart med massa skåp som är viktigt! Matsalen får vi flytta till rummet bredvid som är ett rum som vi troligen inte kommer använda så mycket! Jag drömmer om att ha en köksö eller "halv köksö", att vi kan äta frukost där eller bara hänga när någon lagar mat! Jag längtar att få ett nytt kök men det vi har nu fungerar än så länge! Badrummet går också före eftersom det är inte vattentät där så ni förstår att vi ska nog börja renovera badrummet kanske nästa år. (Det fanns ingen lag på att man måste ha vattentät i ett badrum vid viss årtal, tror det var kanske -76 eller -79. Därav orsaken till att badrummet är som det är!)

Jag drömmer så mycket och vill göra så mycket. Tänk om jag kunde göra flera saker samtidigt? Nej det är ju det roliga är att vi har fått på oss flera års projekt nu framför oss. Till våren/sommaren kommer det hända en hel del här, vilket jag ser fram emot! :-)


Matsalen

Här kommer några bilder på vår matsal. Men som vi nyss flyttat till huset, lär det bli en del ändring framöver. Men än så länge ser det ut så här. Vi trivs och det är en mysig stämning där som gör så att vi gärna sitter där ofta.


Här ser ni luckorna mot köket, vi kan ta fram tallrikar, glas m.m därifrån så vi slipper gå runt till köket.


Vår smala vitrinskåp som passar in så bra. Guldspegeln köpte jag för ett tag sen på Erikshjälpen. Pallen från Ikea, som vi målade om.


Fina tallrikshyllans som jag fyndade på tradera. Jag kommer att ändra och pynta när jag känner för det. Här finns det lite minnesaker och bokstaven K står för Kärlek, fast det kan stå vilket ord som helst. Som Kök, eller Klantskalle? ;-) Välkommen skylten fick vi av min syster med familj i inflyttningspresent.


Närbild på skylten, blomman och skorna som Johny haft när han var liten.


Som ni ser blev bordet både svart och vitt! Jag målade bordskivan till vitt men jag slipade fram det svarta lite så det ser lite nött och slitet.

Nu får ni allt och kommentera vad ni tycker! Gör mig peppad så att jag kanske börjar skriva oftare här på bloggen! :-)

Flickornas vimplar

Agnes vimpel (tyvärr blev bilden lite dålig), Agnes skrivbord med hyllor ovan med fina sago böcker.

Wildas vimpel och här ser ni lite av min fina skåp som jag fått ärva i 5e generation.

Dessa vimplar med deras namn stämplade fick flickorna av deras moster L och behöver jag säga att jag tycker så mycket om dem? De var ju riktigt fina och smälter in så bra i lekrummet! Vissa tyg som syrran använt kommer från min mor som hade lite tyg över sen när vi var små. Dessa som påminner minnen där min mor satt ofta vid symaskinen och sydde fina saker vilket som ni nog förstått har syrran ärvt efter vår mor. Jag kan säga att jag är tyvärr oduglig vid symaskinen fastän jag försökt. Förra veckan var min syster underbar nog så att hon sydde gardiner till vardagsrummet, matsalen och så köket! Ska visa med bilder en annan dag.

Min fina mor som en liten flicka på tavlan och smälter in så fint i vårt hem! Numera är den en av mina favoriter, inte undra på, när jag har en sån tur som har en underbar mor! Telådan köpte vi från min systers & Pias affär. Dessa söta smyckeskrin är ocksån ifrån affären!

Vi har fått underbara fina inflyttnings presenter som jag är så glad över. Ena av dem fick vi en gullig kakfat med glaslock som står fint på köksbordet med lite kakor i. Jag ska småningnom visa dem för er och ni undrar också säkert hur bordet blev? ;-)

Nu ska vi åka till Jönköping där vi förhoppningsvis får hem oss nya sängar och lite annat som vi behöver till hemmet. Vi ska köpa allting nytt till sovrummet, vilket är väldigt behövligt efter ha fått sova dåligt det senaste året med hårda sängar.

Ha en underbar dag!

Trappan

Nu har man lite tid över med att skriva på bloggen i lugn och ro. Faster C är nämligen här sen några dagar och leker med Agnes vid kojan i trädgården medan gubben kör in ved. Lillfisen Wilda sover i vagnen, så jag njuter av lite egentid. Jag har nyss satt in potatisgratäng i ugnen så det blir en god söndagsmiddag idag.

Som ni vet började vi i söndags efter Agnes kalas med trappan, som jag tog bort ena laminat på trappan för att se hur det såg ut under. Det visade sig att det var i trä vilket glädje oss, men vi såg att det fanns en hel del lim som vi blev tvungna ta bort. Jag och johny har turats om med att jobba med trappan. Det har varit kul och nu börjar det bli färdigt med "ta bort lim" - jobbet! Därefter ska vi börja måla, tanken var att vi hade tänkt måla trappan i svart.. men nu i efterhand när Johny provslipade ena trappa och då såg vi att det var fint trä. Kanske vi ska betsa istället?

Vi har tänkt än så länge ha vita väggar eftersom det är ju typ det enda färg vi har hemma! ;-) Vita väggar med svart trappa eller med en mörkbetsad trappa. Hmm.. Ibland vill jag ha svart men det andra sekunden vill jag annat!


Snygg trappa med laminat och blått!!

Här tog jag bort ena laminat... det svarta är limmet.

Det har varit varmt men kul jobb med att ta bort limmet!

Nu ska jag ge mig in på att fixa köttet!

Förresten måste jag meddela till mina vänner, att min mobil blev trasig förra måndag! Förhoppningsvis blir det lagad nu veckan som kommer! Kontakta mig via FB eller här på bloggen, eller så via gubben! :)


Äntligen internet!

Idag är det verkligen passande att få internet fungerande... för idag är det ingen vanlig dag, utan det är min födelsedag idag!! Hipp hipp hurra för mig!! ;-)

Ja jag har förstått att flera har saknat mina inlägg, och allting har gått bra! Johny kom hem i fredag äntligen efter tre veckors längtan!

Efter en massa krångel med värmen i det gamla huset vi bodde innan fick vi nog och flyttade in i vårt "nya" hus redan onsdag förra veckan. Och jag måste bara säga, vilken skillnad med värme i huset! Kanon skönt att bo och vara här, och nu kan våra flickor gå "nakna" i huset utan vi ska behöva klä massa på dem så de inte ska frysa. Fast det har varit några dagar rena bastu här men vi lär oss hur man hanterar pannan! Hihi.

I lördags började det bli ett hem här då större möbler flyttade in och på söndagen firade vi hela dagen med att vår älskade Månstråle fyllde 3 år! Stora tösen!

På kvällen efter gästerna åkte hem började jag på en gång med att riva trappan, ska berätta mer om det senare. För nu ska jag fortsätta slipa och därefter måla trappan.

Ville bara säga hej och att allt har gått bra! Vi stormtrivs här, det är så härligt att äga ett hus! Jag kommer att skriva mera inlägg snart om vad vi gjort sen dess med bilder.

/ Jess

RSS 2.0