Köket

Eftersom vi har ett litet kök, så finns det inte mycket utrymme och det har inte varit alltid lätt. Tills jag kom på att man kunde sätta upp en hylla mot fönstret så att vi kunde ställa våra kryddblommor på hyllan. På köpet får vi en "tom" bänk där vi kan skära grönsaker eller baka medan sniffa på dessa underbara växter :-) Och det behöver inte alls vara dyrt heller. Hyllan kostade 49 kr, konsolerna 39 kr/st och så köpte vi 5 krukor, 9 kr/styck på Ikea. Lite piff som målning och så satte jag upp hyllan! :)

FÖRE



EFTER





Närbild på dessa härliga kryddväxterna.


Denna underbara kryddkruka fick jag av flickorna på morsdagen.

Slagbordet

Hej!
Jomensan vi lever och mår finemang!.. men det har varit tokigt mycket på sistone. Fullt upp och så njuuter vi av att vara 4 eller 6 med katterna. Vi har hållit på mycket hemma och även åkt på lite skoj och nöjen. Man kan ju heller inte bara hålla på med renoveringen jämt. Men hoppas allt är väl med er?! :-)

Som sagt har vi hållit på mycket med veden som tar sin tid, och idag har vi äntligen fått röja och städa i garaget. När vi flyttade hit i februari så jobbade ju Johny rätt mycket i Norge och resultatet blev så att vi "slängde" ihop massa saker med möbler i garaget.. Men nu är det fint med ordning och reda. Fått slänga en släp fullt med saker som vi skänkt till loppis! Fast det finns så mycket mer i källaren och det hoppas vi få göra imorgon! Det beror ju på vädret, idag har det bjudit på bra väder vilket vi passade på.

Nu undrar ni väl vad vi har gjort hittils. Vi har hållit på sovrummet mycket i veckan och blir klart om ett par dagar, härligt! När sovrummet blir klart ska vi börja med att riva en vägg mot förrådet på ovanvåningen bredvid vårt sovrum. Förrådet har nämligen inget isolering och den ska vi isoleras och göra fint och bli ett klädkammare. Det behövs verkligen när det är väldigt dåligt med sånt här i huset.

Jag har tänkt skriva om sovrummet, men det blir roligare om rummet blir helt klart så jag får återkomma igen i veckan om det!

Som ni nog vet har vi många rum i huset, och vardagsrummet är "två rum i ett", det är en trappa i mitten.. ena rummet har vi som tvrum och den andra rummet är som.. sällskapsrum eller hur man säger det.

Fast det kommer bli ett hobbyrum, eller får vi många gäster och då är det bra att använda rummet också. Men det problemet var att det inte fanns någgon bord i rummet. Jag hade länge letat efter ett slagbord och tills förra veckan hittade jag den väldigt billigt på Blocket. Jag slog till och nu är den här hemma färdigmålat och matchar bra med vårt matsalbord!

Här kommer några bilder på slagbordet..

Före, helt obehandlat = bekvämt och bra för oss som vill måla!

Förresten, försööök blunda för detta riktigt fula golvet! :S
Håller tummarna att vi kan få byta golv med samtidigt nytt kök osv till nästa år? :)

Voila!! Visst blev det bra? :-)

Mysig stämning!

RSS 2.0